Assessments en trainingen

Een assessment helpt je inzicht te verkrijgen in de kwaliteiten en talenten van medewerkers. Zijn zij wel op de juiste afdeling aanwezig? Kunnen zij niet meer voor de onderneming betekenen, of moet er juist gewerkt worden aan het verbeteren en ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden middels trainingen? Een assessment geeft je antwoord op deze vragen, maar gaat nog veel verder dan dat.

Het assessment uitbesteden

Verreweg de meeste ondernemingen kiezen ervoor om assessments uit te besteden. Dit is ook vanzelfsprekend, want er gaat veel tijd en energie in zitten. Daarnaast is een gespecialiseerde partij in assessments beter in het verkrijgen van betrouwbare resultaten. Wij hebben ons gespecialiseerd in assessments en training. Hierin kunnen wij je dan ook een zeer volledige dienstverlening op hoog niveau bieden. Een assessment wordt afgesloten met een afsluitend gesprek waarin alle onderdelen aan bod komen. De belangrijkste kwaliteiten en talenten zijn boven tafel gekomen en er kan worden gesteld of bepaalde zaken nog training nodig hebben. Uiteraard kunnen wij de nodige trainingen verzorgen.

Verschillende soorten assessments

Een assessment is alles behalve standaard. Er zijn namelijk verschillende soorten assessments die aangesproken kunnen worden. Iedere assessment heeft een doel en het is dan ook belangrijk om vooraf te bepalen wat je nu precies wilt weten. Zo is er het assessment voor de selectie, waarbij voornamelijk wordt gekeken naar wat de persoon in kwestie kan, wat deze te bieden heeft en wat deze kan betekenen. Aan de hand hiervan kan worden beoordeeld of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Deze soort assessment wordt dan ook toegepast bij het aannemen van nieuwe personen. Op de tweede plaats is er het assessment voor de ontwikkeling, waarbij kan worden bekeken in hoeverre een persoon zich kan ontwikkelen. Aan de hand hiervan kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of iemand zich in een opvolgende functie zou kunnen ontwikkelen. Op de laatste plaats is er het assessment op het gebied van potentie, waarbij vooral wordt gezocht naar talenten die (nog) niet worden aangesproken. Iedereen heeft talenten die nog niet zijn ontdekt en daar gaan we naar op zoek. Aan de hand hiervan kan worden bekeken of iemand beter ingezet kan worden in een andere functie of op een hoger niveau.

Het analyseren van talenten

Medewerkers blijven vaak in eenzelfde functie ‘steken’. Dit is niet erg wanneer de medewerker en de werkgever zich hier goed in kunnen vinden. Echter, wanneer talenten worden geanalyseerd komen er vaak kwaliteiten en talenten boven die het bedrijf slim kan inzetten. Dan is het nodig de medewerker de mogelijkheid te bieden deze kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen, zodat deze in de toekomst goed kunnen worden ingezet voor het succes van de onderneming. Voor een werkgever is het prettig om te weten dat iedere werknemer zich op de juiste  en best passende positie in de onderneming bevindt, en voor de werknemer heeft het als voordeel dat deze echt alle talenten kan benutten in het werk.

Talenten ontwikkelen

Met behulp van gerichte trainingen kunnen talenten en kwaliteiten verder worden ontwikkeld. Wij bieden diverse bedrijfstrainingen, waaronder ook in company trainingen en de mogelijkheid tot maatwerk trainingen. Zo bieden wij mogelijkheden om te ontwikkelen en succes te boeken voor medewerkers en de onderneming zelf. Wij werken met een team van professionele en ervaren specialisten die de trainingen verzorgen. Iedere professional heeft zich op een eigen gebied gespecialiseerd, waardoor wij altijd het beste kunnen bieden. Een in company bedrijfstraining is een uitstekende optie wanneer er een grotere groep medewerkers zal deelnemen aan de training. Nieuwe vaardigheden kunnen direct in de praktijk worden gebracht, in de eigen vertrouwde werkomgeving. Echter, wij bieden ook mogelijkheden om trainingen te volgen op een andere locatie. In bepaalde situaties is een bedrijfstraining juist succesvoller wanneer deze wordt gevolgd in een vreemde omgeving.

Informatie en advies

Wil jij precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om assessments en trainingen? Wij vertellen je er uiteraard graag alles over. Voor meer informatie en gericht advies kan je vrijblijvend contact opnemen via het online contactformulier. Uiteraard kan je dit formulier ook gebruiken als je vragen hebt of meer wilt weten over onze tarieven. Wij nemen altijd op korte termijn contact met je op. Wij zijn je graag van dienst.