Communicatie training

Communicatie speelt in iedere onderneming een belangrijke rol. Wanneer er een slechte communicatie bestaat, dan heeft dit een slechte invloed op vrijwel  alle bedrijfsprocessen. Het is belangrijk om de communicatielijnen kort en transparant te houden. Echter, dit valt in de praktijk niet altijd mee. Niet iedereen heeft vanzelfsprekend goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Een communicatie training kan helpen de communicatieve vaardigheden te ontwikkelen tot een hoog niveau. Dit heeft een positief effect op de bedrijfsprocessen, en daarmee ook op het succes van de onderneming.

Verschillende vormen van communicatie

Communicatie is er op veel verschillende niveaus. Dit wil zeggen dat er diverse vormen van communicatie zijn. De communicatie tijdens een vergadering met een grotere groep verloopt bijvoorbeeld heel anders dan de communicatie tussen twee personen tijdens een slecht nieuws gesprek. Iemand kan heel sterk zijn in communiceren binnen een groep, maar wel grote moeite hebben met het communiceren onder vier ogen. Andersom kan dit uiteraard ook voorkomen. Een communicatie training kan erop gericht zijn de communicatieve vaardigheden op diverse vlakken te verbeteren. Hierdoor lopen lastige gesprekken tussen twee of drie personen makkelijker, maar de vergaderingen met grotere groepen verlopen ook georganiseerder en minder rommelig.

Communicatie en emoties

De emoties hebben een voortdurende invloed op de communicatie. De communicatieve vaardigheden nemen aanzienlijk af wanneer de emoties een te grote rol gaan spelen. Een gesprek kan heel goed van start gaan, maar kan toch in een sterk meningsverschil of zelfs een ruzie eindigen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat emoties een steeds grotere rol gaan spelen, waardoor de communicatie steeds slechter verloopt. Om goed te kunnen communiceren moet er daarom ook het vermogen bestaan om de emoties onder controle te houden. De communicatie training zorgt ervoor dat er een goede balans wordt gevonden, waardoor de emoties geen sterke rol in gesprekken gaan spelen. Dit helpt om de communicatie helder, eerlijk en effectief te houden.

Interne communicatie

Met interne communicatie wordt de communicatie binnen de onderneming bedoeld. Hierbij kan het gaan om de communicatie tussen collega’s, maar bijvoorbeeld ook om de communicatie tussen medewerkers en leidinggevenden. Een communicatie training kan de interne communicatie aanzienlijk verbeteren, waardoor de werksfeer aangenamer wordt, de productiviteit hoger komt te liggen en de bedrijfsprocessen moeiteloos verlopen. Een slechte communicatie zorgt er namelijk voor dat de motivatie afneemt, dat de sfeer om te snijden is en dat er gewoonweg minder gedaan wordt. Dit bewijst nog maar eens hoe belangrijk een goede communicatie is binnen een onderneming.

Externe communicatie

Een onderneming heeft in de meeste gevallen niet alleen te maken met interne communicatie, maar ook met communicatie naar buiten toe. Hierbij valt te denken aan de communicatie naar klanten toe. Ook hierin bestaan diverse vormen. Zo kan het gaan om klachtenbehandeling, klantenservice of bijvoorbeeld het effectief werven van klanten. Op al deze vlakken is een passende communicatie nodig. Een onderneming heeft klanten nodig om succesvol te worden, maar moet er ook voor zorgen dat de klanten blijven om ook succesvol te kunnen blijven. Hierin speelt communicatie een belangrijke rol.

Waarom een communicatie training?

Goede communicatie heeft een positieve invloed op medewerkers, leidinggevenden en teams, maar ook op de werksfeer, de klanten, de onderlinge verhoudingen, de productiviteit, de motivatie en het algemene succes. Eigenlijk wordt alles beter als de communicatieve vaardigheden optimaal zijn. Een communicatie training helpt dit te bereiken voor je onderneming. De communicatie trainingen kunnen in company worden verzorgd, maar kunnen ook worden georganiseerd op een andere locatie in Nederland. De keuze is onder meer afhankelijk van het aantal personen dat zal gaan deelnemen aan de communicatie training.

Wil je meer informatie?

Heb je het idee dat de communicatie in jouw onderneming op één of meerdere vlakken te wensen overlaat? Dan kan een communicatie training je verder helpen. Wij staan met een team van professionals voor je klaar om de communicatie training op hoog niveau te verzorgen. Uiteraard vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de te behalen resultaten. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over de communicatie training, waaronder ook over de tarieven. Heb je interesse in vrijblijvend advies? Ook dan staan we voor je klaar. Je kan gebruik maken van het online contactformulier om ons te contacteren. Wij nemen dan spoedig contact met jou op.